Jag har använt den kristna fasteperioden som ett försök att äta vegetarisk GI-mat. Det har faktiskt gått över förväntan och nu är jag sugen på att fortsätta äta på samma sätt även framöver.

Det går att äta LCHF och vara vegetarian, men själv skulle jag tycka det var svårt - nästan omöjligt. Ännu värre om man vill äta vegansk kost. Utbudet blir väldigt snävt och för att få i sig energibehovet så måste man äta mängder med kokosfett. Jag har förstått att just kokosfett är många vegetariska LCHF:ares basvara, men jag skulle aldrig klara det. Äter man lakto-ovo så finns ju även smör, grädde och ägg att tillgå, men förlåt mig alla vegetariska LCHF-människor: Jag tycker ändå att det blir väldigt enformigt.

Att däremot äta vegetarisk GI-mat kan fungera alldeles utmärkt. Jag själv äter fisk även om det inte kan räknas som vegetariskt. Jag tycker det är ett enkelt sätt att få i sig protein och det är "lätt" mat.

Jag tror däremot att vegetarisk GI-mat förtjänar en helt egen avdelning på min sida, så jag ska knåpa ihop lite. Det mesta stämmer ju överens med vanlig mat, men det finns lite att tänka på för att få i sig det så nödvändiga proteinet.

Så håll utkik - det kommer mer!