A. Hur det hela startade

nice france frankrike

Plötsligt inser vi att det omöjliga är möjligt, min make och jag: Vi tänker köpa en semesterlägenhet i Spanien!

Vår resa börjar egentligen inte i Spanien utan i Frankrike. Nice närmare bestämt. Det är påskhelg och hemma i Umeå försöker våren ta sina första tafatta trevande steg. I Nice däremot så promenerar vi i solen, njuter av värmen på balkongen, går på det närbelägna bageriet och köper nybakat bröd. En eftermiddag sätter vi oss på en restaurang vid Marinan och bara njuter av livet, utsikten och solen. Vi ser ett stort kryssningsfartyg sakta stäva ut från hamnen, mot nya platser, mot nya upplevelser. Vi pratar om livet, kryssningar, resor och hur vi älskar solen, värmen, den ljumma havsvinden och den vackra utsikten över havet.

Vi börjar också inse att flera svenskar köper lägenheter i Nice för att ha som semesterboende. Nice är en fantastisk stad. Den ligger vackert, är lagom stor, vackra byggnader och bra kommunikationer. Dessutom så är vi bägge om än långt ifrån flytande, så är vi i alla fall tillräckligt halvbra på franska för att kunna ta oss fram här. Det är nu planerna på ett eget boende i värmen börjar ta fart: Kan andra köpa lägenhet här, så bör även vi kunna. Efter lite surfande på diverse sajter, så inser vi rätt snabbt att just Nice är för personer med större kassa än oss, eller för de som vill finansiera sitt boende genom att hyra ut, vilket inte känns som att vi vill ägna oss åt i första hand. En bra sajt för att få en uppfattning om priserna i Frankrike är: http://www.green-acres.com/

Blickarna går då till Spanien och här inser vi att priserna fortfarande är vettiga. Klimatet på vintern är dessutom mycket bättre. Vi har båda rätt liten erfarenhet av Spaniens fastland, men vi är ju resvana så tror att vi vet vad vi kan förvänta oss. Som överallt annars måste du vara medveten om att allt definitivt inte fungerar som hemma i Sverige. Du måste också vara öppen för att anpassa sig till andra vanor och sätt att leva. Och så måste du lära sig tillräckligt mycket av språket för att kunna “ta dig fram”.

Men nu så nu startar vår egentliga resa mot vår plats i solen!

nice france frankrike

Promenade des Anglais, Nice, Frankrike

2 reaktioner till “A. Hur det hela startade”

  1. Hej Maria!
    Förlåt men måste fråga…
    Såg din länk om tips till Spanienköpare och tänkte att du verkar lite bekant… kan du haft trevliga föräldrar som tagit över din svarta hund och som var boende i Gyttorp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *