Umeå-ungdomar skämmer ut sig

Idag höll Statsminister Reinfeldt tal i Aula Nordica. Jag var tyvärr inte där, men klippet i dagens VK var nog dagens största humor-inslag. Förvirrade vänster-ungdomar som skriker slagord som: “Öga för öga tand för tand, arbetarklassen i första hand. Borgarjävel stick från stan, bussen går från vasaplan.” Men inte vet vilken väg en banderoll ska hållas för att åskådarna ska kunna läsa den.

Men hela händelsen var pinsam… Mycket pinsam! Har vi inte mötesfrihet och yttrandefrihet här i landet? Vad är vitsen med att försöka avbryta och tysta ett tal från vår stastminister? Kommer han att bry sig? Annat än att kanske sätta Umeå sist på sin prioriteringslista nästa gång som han vill komma ut i landet och tala direkt till “folket”. Vad vann någon på det? Oavsett vad man tycker om Reinfeldt och hans politik, så har han precis lika stor rätt att framföra sina åsikter som någon annan. Vill man kritisera så tar man en diskussion där argument möter varandra.

Arbetarklass förresten? Det är väl ett helt förlegat begrepp? En “arbetare” kan idag tjäna bra mycket mer än en akademiker som valt “fel” yrke (oftast kvinnodominerade sådana).

Men den stora humorfaktorn var trots allt att de gapande förvirrade ungdomarna inte ens kunde hålla banderollen rätt väg utan sprang runt med den upp och ner. Jag skrattade så jag låg dubbelvikt åt filmklippet. Vilket knappast var deras syfte. Men stor humor blev det i varje fall.

En kommentar till “Umeå-ungdomar skämmer ut sig”

 1. Hej Maria!
  Varför kallar du dessa vänsterextremister från syndikalistiska ungdomsförbundet för “Förvirrade vänster-ungdomar”?

  Det finns faktiskt en stor skillnad på folk som bara vill slåss, provserva och skrika, och dom som faktiskt håller på med politik.

  Och du som är så politisk insatt borde väll förstå att vänsterextremister inte menar rika arbetare när snackar arbetarklass.
  http://tinyurl.com/yg2tu9p

  Ha det bra och hälsa Linn!
  Systersonen, Jakob.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *