Mitt digitalpiano blev plötsligt tyst

Igår när jag skulle spela fick jag ingt ljud ur pianot. “Glömt att dra ur hörlurarna?” var min första tanke, men så enkelt var det inte. Det låter helt enkelt inget bara från högtalarna. Däremot så låter det genom hörlurarna, men jag tycker det är jobbigt att ha dem på och använder dem bara i nödfall.

Jag provade dammsuga bara utifall att, men det verkade inte ha dragit in speciellt mycket damm: Det finns ju ingen fläkt i det och jag har alltid täckt tangenterna då det inte använts.

Självklart gick garantin ut för ganska precis 2 månader sedan!

Det är ett Yamaha NP-30 som jag gillade för att det var litet och nätt och helt OK att spela på.

Jag har i alla fall skrivit till säljaren och hört mig för, men de har ju inget ansvar för sålda saker så pass långt efteråt.

Det är som vanligt: Precis när man tänkte att: “Den här månaden ser riktigt bra ut, så vi kanske kan göra något lite extra!” så dyker det upp en ny oväntad utgift.

Ja, det är bara att bita i det sura äpplet och försöka hitta något liknande till så bra pris som möjligt. Vågar dock inte köpa ett likadant igen, om de inte håller mer än 3 år och två månader. Så billigt var det inte…

Jag tittade på undersidan och det är typ 100 skruvar som håller fast underredet… Innan jag kastar det i soprummet, så måste jag i alla fall försöka skruva isär det och se om jag hittar någon lös kabel någonstans. Jag kan ju ha tur att både hitta felet OCH få ihop det i fungerande skick igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *