Huvudlöss – hatar dem


Ett av dagens gissel är huvudlöss. Var ett par år sedan vi sist var drabbade, men det är lika äckligt och obehagligt även denna gång. Kan faktiskt inte påminna mig att jag kände någon som hade detta då jag själv gick i skolan. Själv hade jag det aldrig i varje fall. Man fick det också noga inpräntat i sig, att mössor skulle man inte låna av andra och hade man långt hår, så skulle det vara uppsatt. Något har hänt då man ständigt hör om nya angrepp? Tror inte vi kan skylla även detta på växthus-effekten, någon annan faktor spela in?

Har för mig att man i Danmark har regelbundna genomgångar av barnen i skolan. När vi nu har huvudlöss här också – varför gör vi inte samma sak? Måste väl vara bättre att alla drabbade får order att behandla sig samtidigt istället för att det nu ska hyssjas och skämmas och sedan går eländet bara runt, runt samtidigt som ingen vågar erkänna att det blivit drabbade. Borde väl ingå i skolsköterskans uppgift att hålla koll på sådant här? Men inte – här får man själv gissa sig till att något troligen är på gång.

För att få i medlet ordentligt och lättare att kamma – förhoppningsvis också mindre varmt och mysigt för skit-djuren att bo i – så klippte jag av håret 20 cm. Sedan blev det rejäl behandling, som ska upprepas nästa vecka. Sedan tvätta massor med textilier och gå och vara orolig för att eländet ändå inte ska ha försvunnit. Inte kul alls. Så onödigt massa jobb och mycket bättre om man fick reda på att sådant här var på gång så man hann upptäcka det i ett tidigt skede.

Men håret växer snabbt ut igen. Om ett halvår ser det likadant ut igen eftersom mitt hår växer som ogräs.

Död åt lössen!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *