Haft en riktigt bra vecka i Stockholm

Vilken bra vecka jag har haft: Jag har fått förmånen att få gå på en lärorik kurs på dagarna och promenera runt ett vackert sommargrönt Stockholm på kvällarna. Fastän jag emellanåt har varit helt slut i huvudet av all nya kunskap som jag fått mig till livs, så känns den här veckan ändå nästan som en semestervecka: Att lära sig nya saker och samtidigt umgås med trevliga människor och ett tillika outtröttligt promenadsällskap, som går i alldeles lagom takt: Man kan ju inte ha det så mycket bättre?

Vi har i alla fall gått, gått, gått och sedan gått ännu mer på kvällarna. Jag blev tvungen att köpa compeed skavsårsplåster mot mina skoskav, för att kunna hänga med. Vi har varit inne i lyxaffärer och tittat på saker som vi egentligen inte har råd att köpa. Man kan ju i alla fall få drömma om en väska från Louis Vuitton någon gång. De är bara så snygga.

Vi har suttit på mysiga fik och tittat på folk. Vi har ätit goda hotellfrukostar och allt från rejäla hamburgare till vegmat till middag. Vi har gjort lite fynd i några av de affärer som vi råkade gå förbi under våra långa promenader. Jag köpte en bok med “Beethovens pianosonater” i en musikaffär som vi passerade. Jag letade bland mina gamla noter hemma innan jag åkte och saknade en massa. Tror en del saker försvann i senaste flytten – eller var eventuellt så trasigt att det kastades. Men nu ska det spelas igenom från första till sista sidan när jag kommit hem.

Vi har sett fotbolls-EM på storbilds-TV när TV4 sänder direkt från sin studio på “Gården” vid Norra Bantorget. Jag är ju inte speciellt fotbollsintresserad, men det var trevligt att sitta mitt ibland alla dessa människor och bara vara.

Och så hittade jag “min” soffa på hotellet: Klädd i mörkt cerise-rosa/smultronröd plysch med glittrande glasknappar. Hur läckert som helst!

Jag känner ju hur bra jag mår av alla den här motionen. Nu gäller det bara att ta sig i kragen och ge sig ut på promenad i liknande omfattning när man kommer hem, för jag mår verkligen bra av att få röra på mig så här. Men jag vet också med mig att jag tyvärr ibland är lite för bekväm och behöver någon som “pushar” på mig lite. Som någon gjort den här veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *