Dags för D-vitamin och vitlök i förkylningstider

Jag verkar ha haft lite rätt och lite fel. D-vitamin är nyttigt – det är ett tillskott som jag brukar framhålla och som jag tror att vi behöver mer av i detta mörka, kalla och solfattiga land. Jag tycker att undersökningen i Norrbotten bekräftar min teori om att vi inte får i oss tillräckligt med D-vitamin, utan behöver ett tillskott.

Ingefära och citron, ska tydligen inte hjälpa mot förkylning. Men jag fortsätter ändå med min syltade ingefära varje dag: Den gör i alla fall ingen skada utan känns uppfriskande för halsen. Citron har vi börjat använda allt mer hemma, men det blir ändå rätt små mängder och mest som smaksättning.

Vitlök ska tydligen fortfarande anses som nyttigt mot förkylning, men eftersom jag absolut tror på att den ska intas i naturlig form (jag tror inte ett dugg på förädlad vitlök i form av kapslar), så avstår jag nog. Vitlök i lagom mängder är gott i mat, men att tugga i sig den i rå form eller större mängder – det går bara inte. Dessutom är jag livrädd för att börja lukta illa ur munnen.

[ NorrbottensKuriren ] [ DN ]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *